[Terkini] ‘Syurga Tmpatmu Nak..’Jsad Adik Rafiuddin Ditemukn Iemas di Sungai Rajawali Dungun.

Dungun: Murid yang hiIang ketika mandi bersama lima rakan di Sungai Dungun dekat Kampung Rajawali di sini, petang semalam, ditemukan Iemas pagi ini.

Myat Abdul Rafiuddin Abdul Rashid, 12, ditemukan oleh lima ahli keluarganya yang melakukan pencarian dasar sungai bersama anggota bomba dan poIis, jam 2.30 pagi.

Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, ahli keluarga mngsa bersama pihak berkuasa melakukan pencarian sebaik air sungai mula surut.

Menurutnya, pencarian itu berjaya menemui myat mngsa kira-kira 12 meter dari tempat mngsa diIaporkan tenggeIam.

“Myat mngsa kemudiannya dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk siasa.tan lanjut dan akan diserahkan kepada keluarga untuk urusan pengebu mian ,”katanya.

Dalam kejadian petang semalam, Abdul Rafiuddin bersama empat rakannya, Muhammad Qhalish Iman Hazimi, 12; Muhammad Aqil Shafie, 12; Wan Adip Hakimi Wan Ahmad Khairuddin, 12; dan Raja Muhamad Anas Raja Ibrahim, 12; mandi di sungai itu, kira-kira 6 petang.

Selain Raja Muhammad Anas, mereka berempat kemudiannya berjalan untuk bermain di atas tebing pasir di situ dalam jarak kira-kira 30 meter dari darat.

Kesemua mereka bertindak berenang selepas air sungai secara tiba-tiba naik, sebelum Abdul Rafiuddin dan Muhammad Qhalish Iemas.

Muhammad Qhalish berjaya diselamatkan dua rakannya itu, namun Abdul Rafiuddin gagaI diselamatkan sebelum mngsa tenggeIam ke dasar sungai.

Al fatihah

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Syurga Tmpatmu Nak..’Jsad Adik Rafiuddin Ditemukn Iemas di Sungai Rajawali Dungun."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*