[Terkini] Hafiz Mahamad Bawa lbu Bapa Bercuti Ke Switzerland, lsteri Minta Utamakn Org Tua.

Nama usahawan dan influencer terkenal, Hafiz Mahamad sering menjadi bualan di bibir masyarakat kita. Mana tidaknya, dia yang terkenal dengan sikap mere.ndah diri serta dermawan kepada orang sekelilingnya membuatkan ramai yang menjadikannya sebagai inspirasi untuk berjaya.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh Hafiz di laman Instagramnya, dia meluahkan rasa syukur apabila diberi peluang untuk membawa ibu dan bapanya bercuti ke Switzerland.

Ujarnya, dia sudah lama meny1mpan hasrat itu untuk membahagiakan ibu dan bapanya memandangkan orang tuanya itu sudah semakin dimamah usia.

Jelas usahawan yang berusia 29 tahun itu, dia pernah meIuahkan niat baiknya itu kepada isterinya, Syafiqah Aina yang meminta mendoakan agar urusannya sentiasa dipermudahkan.

Malah, Aina berkata, dia menegaskan agar Hafiz mengutamakan dan membahagiakan ibu bapanya terlebih dahulu berbanding dirinya.

“Saya selalu cakap dengan isteri, doakan Abang, abang nak gembirakan mama dan abah. Aina selalu kata “Abang”, selepas mereka pencen. Bahagiakan mereka dulu baru sayang.


“Apa abang nak hadiahkan & kemana abang nk bawa sayang, jngan Iupa bawa plan untuk mereka sekali. Sebelum ini, kalau nampak orang pergi melancong atau mana-mana,” katanya.

Tambah Hafiz lagi, selepas ibu dan bapanya sudah pencen daripada alam pekerjaan, inilah masa yang sesuai untuk dia berbakti kepada orang tuanya dengan mencipta lebih banyak memori bersama.

“Saya tak ada rasa teringin nk pergi sebab saya mmg suka duduk rumah, tapi bila bab keluarga. Saya nak mereka merasa sebab nak cipta kenangan,” Iuahnya.

Sumber: Instagram @hafizmahamad

Be the first to comment on "[Terkini] Hafiz Mahamad Bawa lbu Bapa Bercuti Ke Switzerland, lsteri Minta Utamakn Org Tua."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*