[Terkini] ‘M4afkan Abang Sayang..” Mer4ung Suami Lihat lsteri Kaku Disamping Tngisan Anak2.

Sungai Buluh : Seorang wanita men1nggal dunia selepas kereta dinaiki bersama enam ahli keluarganya meIanggar belakang sebuah lori berhampiran Restoran Jejantas Sungai Buloh di Lebuhraya Utara-Selatan, menghala ke Kuala Lumpur, hari ini.

Mngsa m4ut dikenali dengan nama Siti Radhiyah, 38, disahkan men1nggal dunia ditempat kejadian suami, 50an dan anak sulung p4rah manakala 4 lagi anak termasuk dua kembar lelaki selamat.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kece.masan berhubung kejadian pada jam 6.21 pagi.

“Seramai lapan anggota bersama satu jentera dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Buloh dikejarkan ke lokasi kejadian.

Anak perempuan sulung juga prah manakala dua beradik lagi selamat.

“Setibanya di lokasi kejadian, kami dimaklumkan berlaku kemaIangan membabitkan kereta jenis Honda Accord dinaiki tujuh sekeluarga meIanggar bahagian belakang sebuah lori di laluan sama,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas Norazam, kem4langan tersebut mengakibatkan seorang wanita berusia 38 tahun terseplt di bahagian tempat duduk penumpang hadapan dan telah disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Paling memiIukan anak bongsu dua kembar lelaki ini selamat diusia 8 bulan kehiIangan ibunya.

“Suami mngsa dan anak perempuan mereka berusia 11 tahun cede.ra prah.

“Sementara empat lagi anak mereka berusia antara lapan tahun hingga lapan bulan pula mengalami ced.era ringan.


Bomba menenangkan anak 3 arwh sambil mendukung bay1 kembar yang terselamat dalam kemaIangan trgis itu.

“Dua daripada anaknya merupakan bay1 kembar lelaki yang berusia lapan bulan,” ujarnya.

Menurutnya lagi, semua mngsa yang cede.ra dibawa ke Hspital Sungai Buloh untuk menerima rwatan lanjut, semoga suami ini dan anak sulung yang ced.era p4rah kembali pulih 4 anaknya menanti termasuk kembar yang telah kehiIangan ibu tersayang.

Al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘M4afkan Abang Sayang..” Mer4ung Suami Lihat lsteri Kaku Disamping Tngisan Anak2."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*