[Terkini] PiIu, Suami lsteri Dan Anak 10 Bulan M4ut, 3 Lagi Anak Mreka Ceder4 Nhas Di LPT.

Kuantan: Tiga beranak m.aut manakala tiga lagi cede.ra selepas pikap dinaiki keluarga itu terbabit dalam kemaIangan di Kilometer 200.5 Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) menghala ke Kuantan, di sini hari ini.

Mereka yang ma.ut ialah pasangan suami isteri, Mohamad Shafiq Zailani, 33 dan Faeiznoor Mansor, 32, masing-masing mninggal dunia di tempat kejadian.

Sementara, ba.yi lelaki pasangan itu yang berusia 10 bulan, Daryan Marwa pula mninggal dunia di Hspital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini.

Tiga anak mngsa yang terselamat ialah Mohamad Danish Uqasha 9, Dhia Medina, 5 dan Damiaa Melissa, 2.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, kemaIangan membabitkan sebuah kenderaan pikap jenis Ford Ranger berlaku kira-kira 4 petang.

Katanya, siasa.tan awal mendapati, pikap yang dipandu Mohamad Shafiq dari Bandar Jengka, Maran menghala ke Kuantan.

“Apabila sampai di tempat kejadian, tiba-tiba kenderaan itu hiIang kawalan dan terba.bas lalu meIanggar pokok di bahu jalan.

“Akibat kemaIangan, pemandu dan penumpang hadapan mninggal dunia di tempat kejadian manakala bay1 lelaki berusia 10 bulan disahkan mninggal dunia di HTAA, Kuantan.

“Tiga lagi anak pasangan yang ced.era dibawa ambulans ke HTAA untuk menerima rwatan lanjut,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Wan Mohd Zahari berkata, ke.s kemaIangan itu disia.sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, seramai tujuh pegawai dan anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat Taman Tas, di sini dikejarkan ke lokasi kemalangan.

“Anggota bomba menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkan mngsa yang terseplt,” katanya.

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] PiIu, Suami lsteri Dan Anak 10 Bulan M4ut, 3 Lagi Anak Mreka Ceder4 Nhas Di LPT."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*