[Terkini] ‘Trgedi K0nvoi Bsama Rakan..’ Qilaa Dan Rakan M4ut,  Mtosikal Ianggar Kereta.

PORT DICKSON: Dua remaja m.aut dalam kejadian kemaIangan membabitkan lapan buah motosikal dan sebuah kereta di Kilometer 14.4 Lebuhraya Seremban-Port Dickson menghala Seremban malam tadi.

Dalam kejadian jam 9.30 malam itu, mngsa yang mau.t merupakan penunggang dan pembonceng saIah sebuah motosikal terbabit.

Pembonceng motosikal tersebut m.aut di tempat kejadian dikenali sebagai Aqilah Aisyah Rafli, 14, beralamat di Taman Desa Gemilang, Kuala Lumpur.

Penunggang motosikal tersebut pula merupakan remaja lelaki berusia 19 tahun berasal dari Kajang, Selangor dan mninggal dunia ketika menerima rwatan di zon merah Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban.

Ketua PoIis Daerah Port Dickson, Superintenden Aidi Sham Mohamed berkata, siasatan awal mendapati, sebelum kemaIangan berlaku terdapat kira-kira 50 buah motosikal mengekori di belakang sebuah kereta.

“Apabila sampai di Kilometer 14.4 Lebuhraya Seremban-Port Dickson, motosikal dinaiki mngsa hiIang kawalan dan meIanggar bahagian belakang kereta lalu terjtuh di atas jalan.

“Tujuh buah motosikal lain cuba mengeIak dan berIanggar sesama sendiri. Ke.s disia.sat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

sumber:UTUSAN.

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Trgedi K0nvoi Bsama Rakan..’ Qilaa Dan Rakan M4ut,  Mtosikal Ianggar Kereta."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*