[Terkini] PeIakon Nad ZainaI Ditidurkan, Dirwat Di lCU Akibat Jngkitan Kum4n Pada P4ru-P4ru.

PETALING JAYA – Pelakon Nad Zainal diIaporkan tldak sedarkan diri dan kini dirwat di Unit Rwatan Rapi (lCU) di sebuah pusat perubatan swasta di Selangor akibat jngkitan ku.man di paru-paru.

“Nanad sekarang sedang dirwat di unit rwatan rapi (lCU) namun saya difahamkan keadaannya kini stabil.”

Demikian kata rakan baik pelakon Nad Zainal yang juga merupakan pengurus kepada pengacara, Sherry Alhadad iaitu Aina Liza berhubung keadaan kesihatan aktres itu yang dipercayai menghidap jngkitan kum.an pada paru-paru.

Aina ketika dihubungi Kosmo! Online sebentar tadi memberitahu, Nad, 32, dimasukkan ke w.ad lCU Hospital Pakar Ampang Puteri berkenaan sejak semalam namun dia sendiri tldak mempunyai perincian lanjut kerana beIum berkesempatan melawatnya.

“Nanad masih sedar. Saya dan kawan-kawan lain nak datang melawat tapi dia tidak benarkan kami datang.

“Besar kemungkinan, dia mengalami gejaIa Long C0vld selepas sembuh daripada v1rus mau.t tersebut beberapa bulan lalu.

“Kalau nak tahu perincian lanjut tentang keadaannya mungkin boleh hubungi bekas suaminya, Faliq atau rakan rapatnya, Ungku Ismail,” ujar Aina.

Menurutnya lagi, Nad sudah menga.du tidak sedap badan sejak dua hari lalu namun membiarkan keadaan itu berlarutan hinggalah semalam.

“Dia ingatkan boleh sembuh sendiri tapi tunggu punya tunggu, keadaannya semakin membu.ruk. Sampai tak boleh bangun. Itu yang kena masuk hspital.

“Saya minta orang ramai mendoakan agar Nanad diberikan kesembuhan secepat mungkin. Insya-Allah,” katanya lagi.

Terdahulu, Aina menerusi satu hantaran dalam Instastory menulis: “Assalamualaikum semua. Mohon semua doakan Nad Zainal yang sedang berada dalam lCU. Semoga beliau diberikan kesembuhan sepenuhnya. Amin.”

sumber:KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] PeIakon Nad ZainaI Ditidurkan, Dirwat Di lCU Akibat Jngkitan Kum4n Pada P4ru-P4ru."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*